Elinor

En blogg om mitt liv
Tips

Så blir din konferens roligare

September 22, 2016
konferensmöbler

konferensmöbler

Långa möten och konferenser som inte leder någon vart är ingen höjdare. Hur ska man då tänka när man ska ha ett möte? Här kommer fyra smarta råd på hur du skapar ett proffsigt intryck och seglar hem affärer som aldrig förr!

1. Förbered vad ni ska prata om

Se varje möte som en skolpresentation: Du ville inte stå framför klassen oförberedd eller utan att vara påläst. Om du leder ett möte, skriv ner de punkter som måste diskuteras. Skicka ut till deltagarna så de snabbt kan se över vad som kommer tas upp. Detta ger dig möjlighet att läsa på om det ni ska prata om men även notera dina egna tankar kring varje mötespunkt i lugn och ro. På så sätt blir du inte lika lätt påverkad av andra och kan bilda dig en egen uppfattning.

2. Skapa intryck

Om du ska leda ett möte, hålla en presentation eller konferens så är intryck lika viktigt som vid en arbetsintervju. Dina kolleger och kunder sitter säkert i möten flera gånger i veckan: se till att det är dig dem minns! Klädsel och personlighet är det vanligaste sättet att skapa intryck: Men även genom visuella medel så som bilder och videos kan man fånga människors uppmärksamhet och tvingar flera sinnen att samarbeta. Integrera detta i din presentation och använd gärna metaforer som lätt förklarar det du vill få sagt. Det får dock inte bli för mycket då det kan göra att du tappar trovärdighet.

3. Kolla så att tekniken fungerar

För att ge ett professionellt intryck är det bra att tekniken du använder dig av fungerar. Till exempel om du ska visa filmmaterial med ljud är det bra att kolla vad det finns för ljudkällor och om de är påslagna, eller om du ska visa någonting på internet se till att du är uppkopplad osv. Kolla upp allt tekniskt innan mötet så att inte viktig tid går åt sådana saker. Idag finns det proffsiga mediacenter som lätt installeras och förflyttas mellan olika konferensrum, ett tips till dig som saknar eller behöver byta ut utrustning.

4. Skapa en bekväm miljö

Vi har fått nog av trånga och kvava kontor med obekväma stolar! Att ha en bra konferenslokal hjälper dig att skapa det intrycket du eftersträvar. Om dina kunder sitter bekvämt och inte känner sig instängda så kommer de också lyssna bättre på det du säger och därför minnas dig och inte lägga fokus på negativa störmoment. Därför kan kontorsinredning bli ett viktigare element än du tror.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *