Elinor

En blogg om mitt liv
Uncategorized

Välj kökshandtag som känns rätt

June 22, 2022
kökshantag

Kökshantag kommer i många olika slags utformningar, länger och ett flertal olika ytfinishar. Tänk till ordentligt innan du bestämmer dig. Ta gärna hem lite olika typer av kökshandtag och testa innan du gör slag i saken. Kökshantag ska kännas helt rätt på alla sätt, för du ska leva med dem länge.

STORLEK
Flera typer av kökshandtag finns i olika längder. Det är verkligen en smaksak om du vill blanda längder på dina kökshantag eller ha samma handtag genomgående.Om du vill ha samma längd på dina kökshantag, försök då att välja mellanlånga kökshantag som inte ser för kort ut på långa lådor eller för långt på kortare lådor.

POSITION
Be din köksinstallatör att inte sätta på handtagen förrän alla dina skåp har installerats. Detta ger dig möjlighet att stå i ditt nya kök och hålla dina handtag mot skåpluckorna och lådorna för att prova olika positioner och höjder. Den allmänna regeln är att kökshandtag placeras horisontellt på utdragslådor och vertikalt på dörrar.Om du vill skapar en modern, strömlinjeformad look i ditt kök kan du också överväga att placera handtagen horisontellt på dina dörrar – men prova känslan av detta först eftersom det inte känns lika naturligt som att öppna en dörr med ett vertikalt handtag.Se också till att kökshandtagen är placerade i ett läge där de inte träffar varandra när du öppnar dina skåp – detta är något du också bör tänka på om du vill byta ut kökshantag i ett befintligt kök.

HELT INGA HANDTAG?
Om du vill att ditt kök ska vara supermodernt och strömlinjeformat, och du överväger att inte ha några kökshandtag alls på ditt skåp så bör du ha en försänkt läpp överst på varje lucka och lådfront som skapar en kanal som gör att du kan öppna dem utan handtag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *