Elinor

En blogg om mitt liv
Resor

Vår fantastiska resa till Sicilien!

March 24, 2015
Rabattkoda

Rabattkoda

Så blev det äntligen vår tur! Vi styrde kosan mot Italien återigen, jag trodde inte det skulle bli fler gånger. Både jag och pojkvännen har slitit och kämpat, men vi trodde inte att vi skulle komma i redan. Tidigast till sommaren hade vi räknat ut.

Tanken på att resa hade länge varit hos oss, vi ville komma tillbaka till platsen där vi träffades den där dagen i juli. Två mil utanför Palermo för att vara exakt. Vi hade dock sagt att vi inte skulle åka innan rätt erbjudande dök upp. Och det gjorde det verkligen. Vi bokade hela resan, all inclusive, med resetjänsten Apollo. Tack vare en rabattkod så blev det möjligt att åka redan i mars. Vi fick verkligen ett kanonpris.

Sjunde mars lyfte planet från Arlanda, och 3,5 timmar senare landade vi på Italiensk mark, helt enligt tidtabell! UNDERBART. Och vilket väder vi möttes av. Den italienska ön välkomnade oss med öppnar armar, soliga stränder och klarblått vatten.

De första tre dagarna spenderade vi på resande fot. Ja på fötter bokstavligen, då det kändes som vi gick både ett och två varv runt hela ön.  I efterhand upptäckte vi att man kunde hyra moped eller cykel, men så kan det gå. Vi blev åtminstone vältränade!

Italien i mars må vara varmt, men badvänligt var det inte. Simon försökte, men det var, citat: ”kallt”. Förhoppningsvis kan vi känna på Medelhavets lena vatten vid ett senare besök. Hoppas hoppas.  Men vi gick i sandaler i ren protest, det kunde inte stoppa oss.

Efter 8 fantastiska dagar flög vi återigen hem till kalla Sverige igen. Drömmer mig redan tillbaka. På återseende!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *