Elinor

En blogg om mitt liv
Inredning

Bra möbler på kontoret

January 26, 2015

Något jag har tänkt på sedan jag började arbeta på kontor är att det är enormt viktigt att de anställda har rejäla och kvalitetsmässigt höga kontorsstolar. Detta är en allmänt känd sanning, och många företag vet om vikten av bra kontorsstolar. Ändå slarvas det mycket på detta område. Detta måste ändras! Vi måste bli bättre på att ge våra anställda bra kontorsmöbler! Det är de värda.

När valet av kontorsstolar görs är det första som bör göras att tänka över vad för slags behov som finns för specifik användare. Är det så att kontorsstolarna används varje dag, hela dagarna så är det givetvis ännu viktigare att de är bra för de anställda. Sitter man för länge på en obekväm och dåligt formad stol kan detta enkelt leda till arbetsskador.

Ergonomin på kontorsstolar är otroligt viktigt. Om kontorsstolarna är ergonomiska betyder inte bara det att de är bekväma att sitta på. En fåtölj är mycket skön att sitta i men hade kanske inte passat speciellt bra som kontorsstol. Den är inte ergonomisk. Kontorsstolen bör vara anpassad på ett sådant sätt som gör den perfekt för användaren. Är det bara en person som kommer använda kontorsstolen så är det värt att satsa mycket på att den passar personen i fråga.

Det är viktigt att kontorsstolen är i rätt höjd mot användaren. Är benen för hängande eller är det för nära till golvet så att fötterna får ta för mycket vikt är stolen inte i rätt höjd. Detta ger negativa resultat på kroppen. Detsamma gäller om ryggstödet inte är tillräckligt högt eller inte är i rätt vinkel mot ryggen.

Någonting som är viktigt att tänka på, och som gynnar användare av kontorsstolar mycket, är att det är bra om det går att variera hur stolen är. Alltså om det går att justera den under dagen. På detta sätt slipper kroppsdelar ta mycket stryk timme efter timme. Glöm inte att det faktiskt går att stå upp emellanåt, om skrivbordet går att höja vill säga. Detta är verkligen en bra idé om man vill undvika slitningsskador till följd av stillasittande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *