Elinor

En blogg om mitt liv
Mat

Kryddblandningar som underlättar i köket!

May 16, 2014

Eftersom jag har en del vänner som är återförsäljare för företaget Alpnaering så har jag kunnat testa de olika kryddblandningar som de säljer. Aplnaering har ett stort sortiment av kryddblandningar för buljonger, såser, soppor, kryddor och desserter och jag tänkte berätta lite mer om vad jag tycker om dessa.

En kryddblandning är en torr mix av olika kryddor som du antingen kan använda som en krydda eller som går att blanda med en vätska, till exempel mjölk eller vatten, för att skapa den produkt som önskas.

Av det som finns i Alpnaerings sortiment så tycker jag bäst om buljongerna, såserna och givetvis kryddorna. Buljonger och såserna blandas med vätska och blir väldigt smakrika. Buljongerna lyfter verkligen smakerna på matlagningen och såserna blir ett fint komplement till vilken maträtt som helst. Dessutom är de fettsnåla och väldigt lätta att anpassa efter hur man själv vill.

Krydd- och örtblandningarna har också en väldigt smakförhöjande effekt och alla kommer med en låg salthalt. Kryddorna använder jag till matlagningen eller för att göra en god dipp till fredagsmyset.

Kryddblandningar

Personligen använder jag inte sopporna och desserterna så mycket, båda därför att jag föredrar att göra dem själva från grunden. Det är inget fel på smaken eller kvaliteten, men det är nog mer känslan jag saknar lite. Det är ju så härligt att slänga ihop en riktigt god efterrätt!

Så jag kan verkligen rekommendera Alpnaering, det är något som alltid underlättar matlagningen att ha hemma i köket och som är väldigt enkelt att använda. Ett sista tips är också att se till att du får med en ”ströare” när du köper kryddor, den gör det hela ännu enklare! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *