Elinor

En blogg om mitt liv
Uncategorized

Skapa trivsel på kontor med en nålfiltsmatta!

August 25, 2021
nålfiltsmatta

Det är viktigt att man trivs på sitt kontor och gör det till sitt eget i den mån det går.

Vad ser du?
Skapa ditt personliga blickfång som du kan vila ögonen på under arbetsdagen. Sätt upp en stor anslagstavla där du kan ha bilder på familjen, vykort, roliga citat, klocka ord, komihåg-lappar, reseminnen och annat du tycker om, då kan du variera ditt blickfång så ofta du har lust. Antigen köper du en anslagstavla eller så gör du en själv. En bit nålfiltsmatta i någon rolig färg fungerar bra som anslagstavla, eller kanske en tygklädd frigolitskiva.

Ordning och reda gör dig lugnare
Det är skönt med ordning och reda på kontoret. Lägg gärna lite tid på att hitta fina burkar och aska där du kan förvara allt från nycklar till häftstift i. Enhetliga kontorsaccessoarer så som sax, tejphållare och häftapparat blir snyggt på skrivbordet. Ställ gärna dina saker på små brickor så ser det mer ordningsamt ut, dessutom blir det lättare att torka av skrivbordet. Ta också för vana att använda tidskriftssamlare för lösa papper. Klipp till en bit nålfiltsmatta som du kan ställa dina ytteskor på, då blir det inte så lortigt på golvet.

Skapa ett kontorsrum som lever och förändras
Skaffa en ljusslinga eller annan dekorationsbelysning för att snabbt skapa stämning på kontoret. Att arbeta med belysning kan vara praktiskt då man kanske inte målar om ett kontor hur som helst. Belysning är också lätta att rikta om, byta ut och komplettera. Vips så har du en ny stämning i rummet.

Gruppera mera
Allt blir snyggare och lugnare om du grupperar det. Alla växter på samma ställe, alla tavlor på en tavelvägg och så vidare.

Kontrast och färger
Troligen har ditt kontor möbler i något slags träslag; björk eller bok är vanligast. Välj att arbeta med färgtonen på dina möbler istället för emot dem. Välj gulbruna toner och satsa all färg på detaljer i rummet. Även mattan kan vara i avvikande färg och fungerar som kontrast. Nålfiltsmatta finns i alla tänkbara färger och fungerar utmärk på kontor då det är flamskyddat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *