Elinor

En blogg om mitt liv
Uncategorized

Hur dina får dina fiskar att må riktigt bra! Frystorkad och fryst fiskmat som gör susen.

June 7, 2021
Pellets

Frystorkade fiskmat
Frystorkade fiskmat är ett utmärkt komplement till nästan alla fiskdieter. Frystorkad fiskmat har ett stort näringsvärde och finns i en mängd olika utförande och smakar som dina fiskar garanterat kommer gilla. Frystorkad fiskmat ska inte användas som huvuddiet utan mer som ett komplement. Frystorkade livsmedel har lång hållbarhet och en pellets kan smulas upp för att mata mindre fisk med. Till skillnad från torkad fiskmat som i allmänhet har en blandning av ingredienser är frystorkad en ingrediens i sin helhet, till exempel blodmask. De vanligaste sorterna av frystorkad fiskmat är: plankton, krill, blodmask, daphnia, saltlakeräkor och glasräkor. De fiskar som kommer dra mest nytta av den frystorkade fiskmaten i  är köttätare och allätare, även om vissa växtätare också gillar det.

Fryst fiskmat
Kan du hitta det havet så kommer det också vara tillgängligt som fryst fiskmat i din akvarieaffär. Saltlakeräkor, krill, mysis, cyclops, glasmask och blodmask är går att hitta i nästan alla akvarieaffärer. Sedan finns det också specialmat så som ciklidblandningar, malawiblandningar och olika hela fiskar, musslor, bläckfisk och hjärtmusslor.

Till skillnad från frystorkade livsmedel kan vissa sorter som helfisk, bläckfisk, Malawi och ciklidblandningar utgöra huvuddelen av en fiskdiet. Men varje fiskart har sina egna preferenser och några är mer kräsna än andra, så testa olika typer av fryst fiskmat för att hitta rätt.

Frysta livsmedel är enkla att mata dina fiskar med och har dessutom lång hållbarhet. Du tinar helt enkelt upp den mängd frysta pellets du behöver och placerar dem direkt i akvariet. Du bör aldrig återfrysas överflödig mat som du har tinat upp åt dina fiskar.

Frysta livsmedel är lämpliga för en hel mängd fiskar som är köttätare, allätare och växtätare. Helt beroende på vilka preferenser dina fiskar har.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *