Elinor

En blogg om mitt liv
Uncategorized

Välj bänkskivor med magen

October 1, 2020

Att välja bänkskivor är en konst. Om du tänker efter ordentligt på vad du har för behov och hur du använder ditt kök, ja då kan du få en bänkskivor som håller livet ut. Låt oss börja:

Laminat
Laminat är en skiva som passar i vilket modernt kök som helst. Lite roligt är det ju att laminat består av papper, jo du hörde rätt. Tillverkaren tar helt enkelt flertalet impregnerade ark och pressar dem samman under mycket högt tryck. Resultatet är en bänkskivor som är så gott som underhållsfri och mycket lättskött. Prisvärd är den också. Laminatskivor kan komma i nästa vilket utförande som helst; färger, mönster och tjocklek. Här kan du låta fantasin flöda.

Trä Träskivor kanske verkar lite old school och inte alls så tåliga. Där har du rätt, men också lite fel. Bänkskivor i trä tillhör klassikerna. Trä ger varme åt hela köket och kan behandlas på en mängd olika sätt, både funktionsmässigt som utseendemässigt. Bänkskivor i trä hittar du bland annat hos LG Collection. Blir skivan skavd och risig, slippa bara om den!

Sten Sten går aldrig ur tiden, hanterar du bänkskivan rätt så har du en skiva som håller lika länge som stenen är gammal. Bland stenskivorna har vi klassiker så som: carraramarmorn, Silestoneskivor och den mest tåliga, quartzgraniten. Det går att behandla sten för ökad funktion, till exempel med vax och olja.

Komposit Kompositskivor har blivit populära på senare tid. Komposit ser nästan ut som sten men är gjord akryl och mineral. Skivorna finns i många olika varianter och är ytterst slitstarkt.

Rostfritt Här kanske du tänker storkök, men stål har blivit allt vanligare i moderna hemmakök. Idag finns det också mycket snygga bänkskivor i borstat stål att tillgå. Väljer du stål så kan du också på ett enkelt sätt matcha annan köksutrustning i stål, snyggt och lätt att rengöra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *