Elinor

En blogg om mitt liv
Uncategorized

Slipmaskin – nästan så vi kan köpa det igen

May 26, 2020
slipmaskin

Jag har länge haft tankar på att göra om vår uteplats. Jag vill att det ska bli en plats vi kan umgås och trivas. I dagsläget är den främst en förvaringsyta. Därför bestämde jag och min sambo oss för att vi skulle ta tag i det där projektet när vi ändå spenderar så mycket tid hemma. Vi började rensa och städa och när vi för första gången på mycket länge såg uteplatsen fri från massa saker insåg vi att det skulle behövas mer än en storstädning. Trägolvet var alldeles uppskavt på sina ställen och plankorna hade torkat ut och var fnasiga och stickiga. Jag sa till min sambo att vi behöver köra med en slipmaskin över hela detta golvet, det behöver kärlek. Min sambo höll med men sa att problemet är att vi inte äger en slipmaskin. Jag suckade, ännu en sak vi behövde köpa. Med hus tillkommer verkligen mycket saker. Snabbt tog min sambo tag om mina axlar och sa lugnande ”Det är ingen fara, det är roligt att köpa verktyg, i synnerhet slipmaskin.” Jag såg skeptiskt på honom, hur visste han det. Han är jurist och har aldrig jobbat med händerna. Men jag lät honom hållas och så åkte vi iväg för att köpa en slipmaskin. När vi väl var på bygghandeln insåg jag att det finns inte en slipmaskin att välja på, det finns massor. Stum och vilsen vände jag mig mot min sambo för råd men han såg också väldigt fundersam hur. Han verkade inte veta bättre än jag vad en bra slipmaskin skulle erbjuda. Till sist svalde jag hans stolthet åt honom och bad om hjälp, vilket vi fick jättefin. Vi blev frågade om vårt projekt och sedan rekommenderade en slipmaskin i vår prisklass. Att det var så enkelt att köpa verktyg. Jag kan nästan tänka mig att göra det igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *