Elinor

En blogg om mitt liv
Fashion

Vill göra som Bond och köra Omega

March 24, 2016
Omega

OmegaDet finns inte många som aldrig har hört talas om Omega. Alla kanske inte vet exakt vad de sysslar med, eller förstår varför de känner igen deras logga, men de känner igen namnet Omega. Det är inte så konstigt. Klocktillverkaren Omega finns över hela världen och har gjort det under en väldigt lång tid. Vissa skulle hävda att de klockor Omega tillverkar är de bästa som går att hitta. Att de är den absolut mest exakta tidtagaren som finns. Jag är beredd att hålla med.

Det finns många anledningar till att Omega blivit så stora som de är. Ursprunget och åren de skaffat erfarenheter är givetvis en betydande faktor. Det är spännande att gå tillbaka och titta på deras historia, man kan då få inblick i deras resa. Den är nämligen lång. För över 150 år sedan började den, närmare bestämt år 1848, i en Schweizisk stad. Louis Brandt inledde detta numera globala varumärke med att tillverka olika typer av ur. De klockor han tillverkat ville ha gärna sälja i hela Europa, så han begav sig ut på en lång resa och sålde dem i det ena landet efter det andra. Även vi i Sverige fick ett besök. Kan det vara så att det världskända Omega har sin grund i Louis Brandts tidiga resor? Något som är faktum är att Omega växte till en jätte relativt snabbt och har fortsatt växa efter Louis Brandts bortgång.

Detta är inte något vanligt klockmärke vi har att göra med. Bragderna staplar sig på varandra. Den första mannen på månen är världskänd. Men han var självklart i stort behov av exakt tidtagning av många anledningar. Givetvis bar han en klocka från Omega. NASAs val av klocka föll på en Omega efter mängder av tester. Snacka om att få ett bra betyg. Utöver att Omega var den första klockan på månen så har också James Bond burit en Omegaklocka under alla dessa år som han befunnit sig på filmduken. Vilken bragd som väger tyngst är upp till dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *