Elinor

En blogg om mitt liv
Uncategorized

En guide till när du ska köpa matta

September 3, 2019

Mattor är en essentiell del i inredningen av ett hem. Det är en utan tvekan viktig inredningsdetalj som hjälper till att knyta ihop dina olika rum, samtidigt som de höjer mysfaktorn, höjer säkerheten och gör ditt hem vackrare. Att köpa matta kan vara svårt. Det finns ju så många olika val som man kan göra. Men vi ska göra vårt bästa försök med denna guide, så att ditt val att matta kanske blir något enklare.

Den första frågan du bör ställa dig är: var ska mattan vara? Söker du efter en matta till vardagsrummet, köket, matsalen,                sovrummet eller badrummet?

Den andra frågan är vilka mått ska du ha på din matta? Ska mattan ligga under en soffgrupp? Under en säng? Behöver du en väldigt stor, måttbeställd matta?

Tredje frågan lyder: vilken typ av matta är bäst för dig? Handknuten? Tuftad? Kelim? Orientalisk?

Sedan bör du tänka på material. Ull, viskos, plast och bomull är ett bara ett par olika alternativ. Har du husdjur och barn som springer omkring? Då kanske du behöver en stryktålig matta som kan klara av smuts och rengöring.

Till sist behöver du veta hur du ska städa din matta. Skötseln av en matta kan göra stor skillnad och förlänga livslängden över tid.

Var du ska använda din matta korrelerar till vilken typ av matta du ska ha. En hallmatta behöver vara stryktålig och vändbar. En matta i sovrummet däremot kan vara mer mjuk och delikat, som skapar värme och komfort.

Du behöver mäta ditt rum innan de bestämmer dig för vilka mått en matta ska ha. Om mattan ska vara i vardagsrummet så behöver du tänka till om du vill att fåtöljer och soffor ska stå på mattan eller inte. Om du väljer att ha stolsbenen på mattan så gäller det att vara konsekvent och ställa alla stolsben på mattan, för alla möbler.

Sådär! Nu har ni ett par tips. Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *