Elinor

En blogg om mitt liv
Allmänt

Q for Skin – räddaren för torr och glåmig hud

April 3, 2019
q for skin

Under höst – och vintermånaderna händer något med min hy, man skulle faktiskt kunna säga att den helt och hållet ballar ur. Jag blir precis som många andra av oss här i norden extremt torr i huden under vinterhalvåret. Huden blir fnasig, livlös och tråkig. Som om inte blekheten vore nog liksom. Jag har dessutom en ganska känslig hud, som lätt reagerar på för starka produkter. Men i år har jag faktiskt hittat en lösning – i det nordiska varumärket Q for Skin!

Q for Skin är ett företag som utvecklar resultatinriktad hudvård, med fokus på hud – och hårbottenproblem. Med hjälp av naturens krafter har de utvecklat produkter som specifikt är anpassade för de hudproblem som uppstår i det nordiska klimatet. Genom avancerad forskning har Q for Skin tagit fram produkter som effektivt skyddar och ger näring till hud och kropp, både inifrån och ut. Och hör här:  vegetabilisk näring har utvunnits ur bärfröoljor från svarta vinbär, havtorn och lingon som tillsammans utgör en härlig kompott av essentiella fettsyror och kraftfulla antioxidanter som ger näring till din hud. För en hudvårds-junkie som mig är den beskrivningen verkligen allt som krävs för att jag ska klicka hem lite produkter.

Jag beställde bland annat hem Q for Skin:s svartvinbärskapslar som man äter som ett kosttillskott. De innehåller bland annat Omega 3, 6 och 9 samt E-vitamin och hjälper mot torr hud. Jag klickade även hem Q for Skin:s hudvårdskit för torr och känslig hy, som inkluderade en svartvinbärsolja, läppbalsam, hudkräm och schampo/duschgel. Svartvinbärsoljan som är en universalolja och kan användas överallt på kroppen är min absoluta favorit. I min mening känns oljor väldigt lyxiga, och jag tycker att de ger så mycket mer fukt till huden än enbart fuktkräm. Om det är något jag får tipsa extra mycket om blir alltså svartvinbärsoljan ett självklart val. Ett annat stort plus är att Q for Skin endast använder naturliga och rena råvaror i sina produkter, och jag tycker även att det känns bra att mycket av innehållet kan hittas i våra nordiska skogar.

Med det säger jag hejdå till min tidigare torra och tråkiga hud, och välkomnar varmt en återfuktad och frisk hud med ett härligt glow!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *