Elinor

En blogg om mitt liv
Allmänt

Ljuseffekt

June 4, 2014

SAMSUNG

Förra helgen var jag på en konsert. Det var egentligen inte något band som jag tyckte speciellt mycket om. Det är knappt att jag har hört deras musik utanför min kompis kretsar. Det var hon som hade bjudit mig, trott eller ej. Antagligen hade hon hoppats att jag skulle fatta tycke för dem om jag såg dem live och att jag skulle börja lyssna på deras musik och i framtiden kunna dela hennes intresse för detta band och denna musiksmak.

Tyvärr blev det inte riktigt så. Jag gillade inte alls musiken. Den var alldeles för skränig och hård för min smak. Istället uppmärksammade jag något annat under konserten, kanske för att ha något att fokusera på men jag tror nog ändå att det var på grund av kvaliteten. Vilken ljuseffekt som konserten hade! Helt otroligt! Jag har aldrig riktigt tänkt på det, men vad för slags system och maskiner kan skapa sådana speciella, vackra och coola ljus? Och i takt med musiken eller i takt med något annat.

Så när jag kom hem från konserten, hade småljugit för min kompis om att jag ändå tyckte att det var okej, började jag söka lite på internet för att få information om just sådan här ljuseffekt. Det är nämligen så att jag anordnar en liten konsert, eller vad man nu ska kalla det, på en skola jag arbetar på ibland. Och dessa ljuseffekter hade höjt nivån något så otroligt! Jag hittade tillslut dessa imponerande ljuseffekter och insåg snabbt att jag inte har någon aning om vad för slags ljust jag vill ha samtidigt som jag såg att det fanns en enorm variation. Att de ska styras av ljudet är ett måste, annars är jag relativt öppen för förslag. Fick tipset om Discostore, som hade väldigt mycket men lyssnar gärna till andra förslag också som jag kan jämföra priser med och så.

Jag ser i alla fall fram emot skolkonserten ännu mer nu när vi kommer ha en häftig ljuseffekt! Tack för konserten kompisen min, jag fick verkligen ut något av det trots allt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *